728x90 Banner

Başakşehir Göçmen Konutları'na İmam Hatip!

Başakşehir Göçmen Konutları'na İmam Hatip!
Başakşehir Göçmen Konutları'na İmam Hatip!
22:08 1 Yorum

Başakşehir Göçmen Konutları'na İmam Hatip!

Başakşehir'de bulunan Vatankent Göçmen Konutları son günlerde sıkıntılı günler geçiriyor. 1989 yılında Bulgaristan'dan göçenlerin kalması amacıyla Turgut Özal tarafından yaptırılan Başakşehir Göçmen Konutları son zamanlarda artan yapılaşma ile birlikte Başakşehir'in merkezinde kalmış durumda.

Göçmen konutları sakinlerinin sıkıntılı günler geçirmesinin sebebi ise sitenin tam ortasına bir İmam Hatip Kız Meslek Lisesinin yapılacak olması. Yapılacak bu imam hatip binası sebebiyle yine her yapılaşmada olduğu gibi ağaçlar kesilecek ve yeşil alanlar beton duvarlarla örülecek. Okulun büyük olması sebebiyle site sakinlerinin çocuklarını oynamaya götürdükleri ve zaman zaman hava almak amacıyla yürüyüşe çıktıkları parkın da büyük kısmının yok olacak olması rahatsızlığın temel sebebi olarak görülüyor.

Site sakinleri parklarını korumak ve yeşile sahip çıkmak amacıyla inşaat sahası önünde eylemler düzenleyip imza toplamakta ve sesini duyurmaya çalışmakta.

1 yorum:

  1. Göçmen konutları Başakşehir'in aydınlık yüzü. Karartamazsınız...
    Türkiye'nin her tarafı imam hatip okulları ile doldu zaten hala da imam hatip yapmaya devam ediyorsunuz. Ülkeyi imamlar mı yönetecek hep!
    İnsanların çocuklarını götüreceği,zaman geçireceği bir parklar bahçeler var onu da iktidar yok ediyor...

    YanıtlaSil

Sponsor Bağlantılar

Blog Arşiv

Blogger tarafından desteklenmektedir.

Top 10

Hakkımda

Basit Yazı

Bu widget, normal bir HTML/JavaScript widgetidir.

Popüler Yayınlar

Etiketler